Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Συνέλευση + Ενημέρωση για τους Ποδηλατόδρομους


Μετά τα μαθήματα ποδηλάτου
Μετά τη γιορτή της μητέρας
Μετά την Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
Μετά τα τσίπουρα
Λίγο πριν τα πρώτα μπάνια
Λίγο πριν σφίξουν οι ζέστες για τα καλά

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ

ΣΤΙΣ 20.00

Πυραμίδα Νέας Σμύρνης



επίσης


Την ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ στις 19.30 στην Αίθουσα Συνελεύσεων Δ.Συμβουλίων στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης πάνω από τα Goodys (όσοι γνωρίζουν είναι το παλιό δημαρχείο) θα γίνει ενημέρωση των Δ.Συμβούλων απο παράγοντες του Πολυτεχνείου για ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ. Όσοι από τους Ποδηλάτες Νότια μπορούν να παρευρεθούν εκεί, θα βοηθούσε πολύ. Να δείξουμε πως ο κόσμος που θέλει ποδηλατόδρομους είναι πολύς! Πρέπει να ασκήσουμε πίεση πριν τις εκλογές αν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα!

Κοπιάρω τα λόγια του Κώστα. Διαβάστε τα κι εδώ.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗ Ν.ΣΜΥΡΝΗ - ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ

Σύντομο ιστορικό: Στη Ν. Σμύρνη τα πηγαίναμε πολύ καλά. Ο δήμαρχος συμφωνούσε με τα αιτήματά μας, οργάνωσε και μια εκδήλωση-συζήτηση (σε συνενόηση και με τους ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ-Νότια) και στο τέλος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει δίκτυο ποδηλατοδρόμων στη ΝΣ. Μετά παράγγειλε από το ΕΜΠ, από το γνωστό Θ. Βλαστό και το teem του, να του το σχεδιάσουν. Μετά από διάφορες καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα το σχέδιο παραδώθηκε στην τελική του μορφή το Μάρτιο του 2010. Το σχέδιο είναι πολύ φιλόδοξο, μπορείτε να το δείτε εδώ (ίσως να υπάρχουν μερικά λαθάκια αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Θαυμάστε την πυκνότητα των διαδρομών!)

Ως εδώ φαίνονται όλα τέλεια. Που είναι λοιπόν το πρόβλημα? Το πρόβλημα είναι ότι από όλες αυτές τις διαδρομές ο δήμος σκοπεύει να ετοιμάσει μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές (τον Νοέμβριο) μόνο το κόκκινο κομμάτι, κι αυτό στα πλαίσια των μεγάλων αλλαγών και αναπλάσεων που θα κάνει στην Ομήρου και στην Παλαιολόγου. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν προλαβαίνουν τιποτε περισσότερο

Καταλαβαίνω ότι όλες οι δουλειές των δήμων, και του δημοσίου γενικότερα, καθυστερούν τραγικά εδώ στο Ελλάντα αλλά είμαι επίσης βέβαιος ότι όταν θέλουν στ' αλήθεια μπορούν να κάνουν θαύματα σε χρόνο μηδεν. Είμαι χρόνια στο κουρμπέτι και έχω δει πάρα πολλούς ποδηλατόδρομους να σχεδιάζονται και να μην υλοποιούνται ποτέ. Που θέλετε? Στην Αθήνα, στα προάστια, στην επαρχία? Αμέτρητα χιλιόμετρα που δεν έγιναν ποτέ ή (πιο σπάνια) έγιναν αλλά απαξιώθηκαν. Αυτό το δεν-προλαβαίνουμε-τώρα-αλλά-μετά-τις-εκλογές-μείνετε-ήσυχοι το έχω φάει με το κουτάλι. Να μην τους αφήσουμε να κάνουν το ίδιο και στη Ν.Σμύρνη.

Αυτή η εβδομάδα είναι η ώρα μηδέν

Την Τρίτη το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώνεται για το σχέδιο των ποδηλατοδρόμων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πάμε και εμείς για να ζητήσουμε την ταχύτερη υλοποίηση του σχεδίου. Κατά τα φαινόμενα θεωρούν ότι είμαστε λίγοι ή ότι δεν μας νοιάζει αρκετά ή ότι οι ποδηλατόδρομοι είναι δευτερεύον ζήτημα, είναι περιττή πολυτέλεια, είναι μόνο για τα παιδάκια. Δεν έχουν καταλάβει τη δυναμική που έχει το ποδηλατικό κίνημα. Να πάμε και να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή. Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το θέμα αγγίζει ήδη πολλούς οι οποίοι θα γίνουν ακόμα περισσότεροι. (Πάντα σε πολιτισμένα πλαίσια φυσικά, εννοείται, να μας λείπουν οι θερμόαιμοι)

Και την Τετάρτη το βράδυ έχουμε συνέλευση για να αξιολογήσουμε τις προθέσεις του δήμου και να αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας. Για όσους δεν το ξέρουν, οι συνελεύσεις μας είναι ανοιχτές, είναι όλοι ευπρόσδεκτοι και όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο.



Αφήστε ένα σχόλιο για να δούμε πόσοι μαζευόμαστε!

Σύντομα και φωτογραφικό υλικό από το ποδηλατικό σου κου!
Καλημέρεεεεεες!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απλά ενημερωτικά και για να υπάρχει συγκεντρωμένο σχετικό υλικό, να αναφέρω και μια διπλωματική εργασία που είχε αναρτηθεί και στο podilates.gr πριν 2 μήνες, σχετικά με τραμ, ποδήλατο και περπάτημα στη Ν.Σμύρνη.

http://www.podilates.gr/?q=node/8137

Tali Petali είπε...

Ωραία! Είναι καλό να εμφανίζουμε μελέτες! Πολύ καλή δουλειά! Σήμερα να τους τα πούμε και από κοντά!