Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

PARK(ing) Day in Athens


Συνεισφέρουμε στην υγεία

και στη ζωντάνια της πόλης μας


ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ

το Πάρκινγκ σε... Πάρκο!


Ελάτε να καθίσετε.

Χαρείτε το χώρο που δημιουργήθηκε για εσάς.


Οδός Σκουφά, Αθήνα 17 Σεπτεμβρίου 2010


Το PARK(ing) Day είναι μια παγκόσμια ετήσια δράση που προτρέπει τους απανταχού κατοίκους των πόλεων να μετατρέψουν κάποια σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης σε προσωρινά παρκάκια προς όφελος όλων. Δεν έχει εμπορικό σκοπό. Προωθεί τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη, τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, τη γενναιοδωρία και το Παιχνίδι.


www.parkingday.org


Φέτος θα συμμετέχει και η Αθήνα! Διαλέξαμε τη Σκουφά για να στήσουμε το... παρκάκι μας. Εκεί κοντά στον Αγ. Διονύση. Η δράση θα διαρκέσει όσο και η ελεγχόμενη στάθμευση. 9 το πρωί έως 9 το βράδυ. Στις 8:30πμ θα αρχίσει το στήσιμο. Θα αγοράσουμε την ειδική κάρτα κι αντί να παρκάρουμε αυτοκίνητο θα φτιάξουμε ένα παρκάκι. Χλοοτάπητας, γλαστρούλες, καρεκλίτσες κι ό,τι άλλο μπορεί να θυμίζει πάρκο. Θα ανανεώνουμε την κάρτα κάθε 2 ώρες. Θα μοιράζουμε flyers στους περαστικούς, θα τους προτρέπουμε να συμμετέχουν "μπαίνοντας" στο πάρκο. Χέρια βοηθείας ή δωρεές για τις κάρτες στάθμευσης, ευπρόσδεκτα! Ειδικά τις εργάσιμες ώρες που οι εθελοντές θα είναι, λογικά, λιγότεροι. Δηλώστε αν και ποιές ώρες θα είστε εκεί. Λάβετε μέρος στη δράση!"


2 σχόλια:

Χαριλαος Γαλατσι είπε...

Καλησπερα σε ολους,

Ειδα την αφισα του Parking Day και πιστευω οτι ειναι η πιο καλη ιδεα απο θεμα Γραφιστα/στριας και μια υπεροχη Υλοποιηση!
Το αφισακι ειναι ολα τα λεφτα, μπραβο και παλι για το ολο concept.
Keep Brainstorming!

Tali Petali είπε...

Συμφωνώ με Χάρη! Το concept και υλοποίηση τα ΣΠΑΕΙ!!! :)