Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Συνέντευξη τύπου Καμίνη για ποδηλατικό γύρο

Σήμερα πήγα στη συνέντευξη τύπου του δήμου Αθηναίων για τον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας 2011.

Μίλησαν ο δήμαρχος κ. Καμίνης, ο Γ. Αμυράς, η κ. Ψαράκη (πρόεδρος του ΟΝΑ), και εκπρόσωποι των χορηγών.

Εξαγγέλθηκαν:
* Η δημιουργία ποδηλατικής διαδρομής μεταξύ Ακαδημίας Πλάτωνος - Τεχνόπολής.
Το έργο θα είναι χαμηλού κόστους (π.χ. ποδηλατόδρομος διαγραμμισμένος με μπογιά + μερεμέτια στους υπάρχοντες πεζόδρομους).
Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για το χρονοδιάγραμμα, η τεχνική υπηρεσία ήταν επιφυλακτική για δέσμευση, αλλά ο δήμαρχος έβαλε στόχο την παράδωση της διαδρομής το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο 2012. Σε ερώτηση για το αν θα αστυνομεύεται, ο δήμαρχος είπε πως η δημοτική αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα να αστυνομεύσει την κίνηση αλλά θα αστυνομεύσει τη στάθμευση. Ο δήμαρχος δήλωσε τη γενική προσπάθεια του δήμου να εφαρμόσει τους νόμους σχετικά με την παράνομη στάθμευση.

* Τοποθέτηση δεστρών στάθμευσης ποδηλάτων στα δημοτικά κτίρια, ξεκινώντας με κτίρια υψηλού προφίλ, όπως το δημαρχείο. Στην οθόνη έδειξαν μερικά σχέδια για τις δέστρες που μου φάνηκαν καλές (Π καλής ποιότητας).

* Ο δήμαρχος επανέλαβε την προεκλογική του δέσμευση για ενοικίαση δημόσιων ποδηλάτων, σχέδιο που είχε μείνει στο ράφι αλλά έχει επαναδρομολογηθεί. Αρχικά θα υπάρχουν τρεις σταθμοί ενοικίασης κοντά στους αρχαιολογικούς χώρους στο κέντρο.

* Ο δήμος είναι σε επαφή με τον ΟΑΣΑ για τη σήμανση των λεωφορειολωρίδων για τα ποδήλατα και για την εγκατάσταση κατάλληλων χώρων στάθμευσης έξω από σταθμούς μετρό.

* Ο Γιώργος Αμυράς ανέφερε σχέδια προγράμματος "Με ποδήλατο στην εργασία" με σκοπό την προώθηση της ποδηλατικής μετακίνησης από τους υπαλλήλους του δήμου.

από τους podilates.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: