Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Ποδηλατοπορεία στα Νότια 14/3/2010 - απολογισμός

Με δυο λόγια ήταν μια υπέροχη εμπειρία, απελευθερωτική και με πολύ νόημα. Η περιοχή δεν είχε ξαναδει τόσο πολλά ποδήλατα μαζί ούτε σε αγώνες, πολύ περισσότερο σε μια εκδήλωση ζωηρή με άποψη και με τόσο σοβαρά αιτήματα. Η συμμετοχή ήταν 300-400 άτομα. Καθόλου άσχημα για πορεία στα προάστια με απειλή βροχής και με αρκετο κρύο. Και σίγουρα θα δώσει νέα ώθηση στον αγώνα για τη μεταμόρφωσή της περιοχής μας από αηδιαστική αυτοκινητοσαλάτα σε πόλη για ανθρώπινα όντα

Στο οργανωτικό μέρος κάναμε κάποια λάθη που θα κοιτάξουμε να μην τα επαναλάβουμε την επόμενη φορά. Μας τα χάλασε και το φόρουμ λίγο με τις βλάβες του. Είναι πολύ λειτουργικό ενώ τα email είναι λίγο ταλαιπωρία για κάποιες δουλειές, κυρίως για την οργάνωση της αφισοκολλησης. Η ίδια η πορεία όμως κύλησε χωρίς κανένα πρόβλημα με τα αυτοκίνητα ή με οτιδήποτε και είχε πολύ ωραίο και δυνατό παλμό.

Ένα μεγάλο μπράβο κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήρθαν και φώναξαν μαζί μας, ήσασταν υπέροχοι και υπέροχες. Τα αιτήματά μας έχουν πολύ καλές πιθανότητες να ικανοποιηθούν στα προσεχή χρόνια αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουμε να το κυνηγάμε. Εκτός όμως από το να συμμετέχετε απλά στις εκδηλώσεις μας είναι πολύ σημαντικό και το να συμμετέχετε στη διοργάνωση. Δεν είναι μόνο ότι μοιράζεται η δουλειά σε περισσότερα άτομα. Δεν είναι μόνο ότι έτσι έχει πιο πλάκα. Είναι και ότι έτσι έχει περισσότερο νόημα. Οι διοργανωτές γράφουν τα αιτήματα, διαλέγουν την αφίσα κλπ. Όσο περισσότεροι είναι τόσο πιο αντιπροσωπευτικό το αποτέλεσμα. Αυτό που κάνουμε αν δεν είναι συλλογικό νιώθω ότι χάνει το νόημά του.

Με τα προβλήματα του φόρουμ τις τελευταίες βδομάδες πολλοί ίσως να μην ειδαν καν τα αιτήματά μας. Ρίξτε τους μια ματιά. Οι τρεις δήμοι βέβαια τα έλαβαν, το ίδιο και κάτι άλλες υπηρεσίες, αλλά αν δεν τα είδατε και σεις δεν κάνουμε δουλειά. Το site περνάει ακόμα περιπέτειες, αν δεν τα βρειτε εδώ θα τα βρείτε σίγουρα στην κεντρική σελίδα.


3 σχόλια:

Nancy είπε...

Πέρα από την πορεία της Κυριακής υπάρχει κάποια στάνταρ ημέρα και ώρα που οι ποδηλάτες των νοτίων προαστίων βγαίνουν για βόλτα;

kayadesigner είπε...

Γεια σου Νάνσυ!

Την επόμενη Δευτέρα έχουμε συνέλευση στις 20.00 στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης. Εκεί μπορούμε να κανονίσουμε ίσως κάποια μέρα για βόλτες! Προς το παρόν κάτι στάνταρ δεν υπάρχει!

Σταυρωτά πεταλοφιλιά!

Alexandra είπε...

Υπάρχει ιδέα για ποδηλατοβόλτα στα νότια κάθε Δευτέρα στις 8μμ. Θα το συζητήσουμε κι αυτό στη συνέλευση